vocna fantazija
vocna fantazija

Vocna fantazija

By Tatjana Stojanovic  

July 16, 2018

Jedna izuzetno dekorativna i ukusna tortica sa sezonskim vocem.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 6

Directions

Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, mleko, rum i prašak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i kakao. Sipati u manji kalup pa staviti da se pece oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.

Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom.

Dobro izmešati da se sjedine pavlaka i čokolada. Ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider bar još sat vremena.

Za korpice. Izmešati keks, otopljen margarin i dodavati malo mleka. Napraviti smesu pa obložiti kalupe.

Ostaviti u frižider da se dobro stegne.

Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kašičicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem. Isečenu koru vratiti u kalup. Premazati je filom pa prekriti drugom korom.

Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore. Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa. Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri. U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.

Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poređati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće. Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider. Sutra dan skinuti kalup .

Ingredients

Kora:

3 jajeta

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kašika kakao

1 kesica prašak za pecivo

3 kašike mleka

3 kašike ulja

1 mala kašikica ruma

Fil.

300 ml slatke pavlake

100 g čokolade

1 mala kašikica ruma

1 kesica šlag pene

Za korpice:

100 g mlevenog keksa

50 g omekšalog margraina DIJAMANT DIJAVIT

3 kašike mleka

Preliv i dekoracija:

1 kesica želatina

3 kašike šećera

500 ml vode

po želji raznog sezonskog voća

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]