

Vocna fantazija
July 16, 2018
Jedna izuzetno dekorativna i ukusna tortica sa sezonskim vocem.
- Prep: 1 hr
- Cook: 45 mins
- Yields: 6
Directions
Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, mleko, rum i prašak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i kakao. Sipati u manji kalup pa staviti da se pece oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.
Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom.
Dobro izmešati da se sjedine pavlaka i čokolada. Ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider bar još sat vremena.
Za korpice. Izmešati keks, otopljen margarin i dodavati malo mleka. Napraviti smesu pa obložiti kalupe.
Ostaviti u frižider da se dobro stegne.
Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kašičicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem. Isečenu koru vratiti u kalup. Premazati je filom pa prekriti drugom korom.
Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore. Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa. Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri. U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.
Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poređati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće. Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider. Sutra dan skinuti kalup .
Ingredients
Kora:
3 jajeta
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika kakao
1 kesica prašak za pecivo
3 kašike mleka
3 kašike ulja
1 mala kašikica ruma
Fil.
300 ml slatke pavlake
100 g čokolade
1 mala kašikica ruma
1 kesica šlag pene
Za korpice:
100 g mlevenog keksa
50 g omekšalog margraina DIJAMANT DIJAVIT
3 kašike mleka
Preliv i dekoracija:
1 kesica želatina
3 kašike šećera
500 ml vode
po želji raznog sezonskog voća