Venčići sa medom
June 19, 2018
Jako fini, prhki, ne previše slatki i mogu da traju dugo!
- Prep: 15 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 6 porcije
Directions
Prosejati brašno i dodati mu prstohvat soli i prašak za pecivo.
Margarin ostaviti na sobnoj temperaturi kako bi omekšala. Kada omekša dodati jaje i penasto umutiti. Dodati narendanu koricu limuna, med i dobro sjediniti sastojke. Brašno dodavati postepeno dok se ne zamesi mekano testo.
Rernu upaliti da se greje na 180° C.
Kidati komadiće testa veličine većeg klikera, valjati u glistu, pa krajeve spojiti da bi se dobio venčić. Ređati na pleh obložen papirom za pečenja, sa malim razmakom između.
Peći dok ne dobiju tamniju boju. Po potrebi probati jedan da vidite da li je unutrašnjost pečena.
Vruće uvaljati u prah šećer i ostaviti da se ohlade.
Ingredients
80 g margarina
jaje
70 g meda
250 g brašna
1/2 kašikice praška za pecivo
prstohvat soli
narendana korica jednog limuna
prah šećer za valjanje