Tufahije - Dijamant DOO

Tufahije

By Milica Zivkovic  

July 5, 2018

Ukusan i lagan kolac

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 7

Directions

1.Jabuke oljustiti i izdubiti sredinu,sipati u serpu secer vanil secer i da provri.

2.Staviti jabuke i kuvati ih dok ne omeksaju ali da se ne prekuvaju

3.Jabuke izvaditi resetkastom kasikom i staviti cinije

4.Izmesati orahe u suvo grozdje sa vodom u koojj su se kuvale jabuke i time puniti sredine jabuke.U vodi u kojoj se kuvale jabuke 5.Skuvati 1 puding od vanile i toplo sipati preko jabuke u cinijama

6.Kada se jabuke ohlade ukrasiti ih umucenim slagom i rendanom cokoladom

Ingredients

Potrebno je:

7 jabuka

10 kasika secera

2 case vode

150 gr mlevenih oraha

100 gr suvog grozdja

50 gr slaga

1 rebro cokolade

1 vanil secer

1 puding od vanile

00:00