By Dijana Ademovic Poslastice
January 16, 2018
Idealna poslastica u ove hladne dane...
Pavlaku sa štapićem cimeta i rendanom koricom pomorandže staviti da kuva.
Dodati kašičicu margarina.
U posebnu činiju staviti usitnjenu čokoladu i čokoladnu glazuru.
Kad se ugrejala, izvaditi štapić cimeta i preliti preko čokolade.
Dodati prstohvat soli.
Mešati dok masa ne postane svilenkasta i sjajna.
Ubaciti mlevene lešnike.
Ohladiti je na sobnu temperaturu, a onda je staviti na par sati u frižider.
Ohlađenu čokoladnu smesu vaditi kašičicom, brzo formirati kuglice i spuštati u posudicu sa kakaom.
100 ml čokoladne glazure
300 g čokolade sa ukusom lešnika
250 ml slatke pavlake
1 prstohvat soli
1 kašičica margarina
1 štapić cimeta
1 kašičica rendane kore pomorandže
80 g mlevenih lešnika
Kakao