Truffles sa lešnicima i cimetom

By Dijana Ademovic  

January 16, 2018

Idealna poslastica u ove hladne dane...

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4

Directions

Pavlaku sa štapićem cimeta i rendanom koricom pomorandže staviti da kuva.

Dodati kašičicu margarina.

U posebnu činiju staviti usitnjenu čokoladu i čokoladnu glazuru.

Kad se ugrejala, izvaditi štapić cimeta i preliti preko čokolade.

Dodati prstohvat soli.

Mešati dok masa ne postane svilenkasta i sjajna.

Ubaciti mlevene lešnike.

Ohladiti je na sobnu temperaturu, a onda je staviti na par sati u frižider.

Ohlađenu čokoladnu smesu vaditi kašičicom, brzo formirati kuglice i spuštati u posudicu sa kakaom.

Ingredients

100 ml čokoladne glazure

300 g čokolade sa ukusom lešnika

250 ml slatke pavlake

1 prstohvat soli

1 kašičica margarina

1 štapić cimeta

1 kašičica rendane kore pomorandže

80 g mlevenih lešnika

Kakao

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]