“Summer” pizza
September 10, 2018
Letnja pizza sa suncem u sredini...sunce koje se može pojesti.
- Prep: 35 mins
- Cook: 25 mins
- Yields: 4
Directions
vodu smlačite, dodajte šećer, dodajte razmrvljeni kvasac i promešajte. ostavite 5 minuta da odstoji. U odstojali kvasac dodajte brašno,so, maslinvo ulje i mešajte kašikom, kasnije testo nastavite da mesite rukom. Umesite mekše testo i ostavite da odstoji dok se ne udvostuči. Nadošlo testo remesite odvojite pola testa, rukama ili oklagijom rastanjite u obliku srca (od istog testa možete napravite 2 pizze). Brebacite u tepsiju na pek papir a zidove tepsije premažite uljem da se testo prilikom pečenje ne bi lepilo.
Ivise testa malo uvijte prema redini da dobijete ogradicu. Premažite kečapom, pospite origanom i slažite po želji, kobasice, obe vrste sira koje ste narendali. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 5 minuta. Izvadite pizzu iz rerne na sredini fila stavite jaje a zatim vretite nazad u rernu da se dopeče dok nedobije zlatnu boju na ivicama testa i da se jaje malo zapeče. Pečenu picu izvadite iz rerne i dodajte još kečapa po želji. Secite i služite.
Od ostatka testa ponovite postupak.
Ingredients
Potrebno je:
oko 400 grama brašna
kašičica šećera
1/2 kockice kvasca
kašičica soli
2 kašike Dijamant mediteran ulja
Dijamant mediteran ulje za mazanje
Nadev:
100 mil. kečapa ili soka od paradajza
malo origana
200 grama sira (bilo kog rendanog)
100 grama zelenog pesto sira
100-150 grama goveđe kobasice
1 jaje