“Summer” pizza

By Adilja Hodza  

September 10, 2018

Letnja pizza sa suncem u sredini...sunce koje se može pojesti.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4

Directions

vodu smlačite, dodajte šećer, dodajte razmrvljeni kvasac i promešajte. ostavite 5 minuta da odstoji. U odstojali kvasac dodajte brašno,so, maslinvo ulje i mešajte kašikom, kasnije testo nastavite da mesite rukom. Umesite mekše testo i ostavite da odstoji dok se ne udvostuči. Nadošlo testo remesite odvojite pola testa, rukama ili oklagijom rastanjite u obliku srca (od istog testa možete napravite 2 pizze). Brebacite u tepsiju na pek papir a zidove tepsije premažite uljem da se testo prilikom pečenje ne bi lepilo.

Ivise testa malo uvijte prema redini da dobijete ogradicu. Premažite kečapom, pospite origanom i slažite po želji, kobasice, obe vrste sira koje ste narendali. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 5 minuta. Izvadite pizzu iz rerne na sredini fila stavite jaje a zatim vretite nazad u rernu da se dopeče dok nedobije zlatnu boju na ivicama testa i da se jaje malo zapeče. Pečenu picu izvadite iz rerne i dodajte još kečapa po želji. Secite i služite.

Od ostatka testa ponovite postupak.

Ingredients

Potrebno je:

oko 400 grama brašna

kašičica šećera

1/2 kockice kvasca

kašičica soli

2 kašike Dijamant mediteran ulja

Dijamant mediteran ulje za mazanje

Nadev:

100 mil. kečapa ili soka od paradajza

malo origana

200 grama sira (bilo kog rendanog)

100 grama zelenog pesto sira

100-150 grama goveđe kobasice

1 jaje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]