Čokoladaaaaaa !Ne želim i neću biti imuna na ovakve poslastice.Slatkiš koji daje specifičan ukus ali i osećaj dovrog raspoloženja.Upotpunite ovaj divan i uživajte !
Prep: 25 mins
Cook: 20 mins
Yields: 10
Directions
Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko ,vodu,šećer izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaje,so,ulje ,isipajte nadošli kvasac,uzrendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.
Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.
Nadošlo testo podelite da dve lopte.Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).
Peći na 200 C oko 20 minuta .
Ohladiti i seći štrudlu po želji.Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom-ako volite.