Špagete sa ćufticama u paradjz sosu

By Adilja Hodza  

September 18, 2018

Jednostavno i ukusno jelo sa tako sočnim ćufticama u sosu.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 4

Directions

Crni i beli luk narendanjte na rende da bude što sitniji i pomešajte sa mlevenim mesom. Zatim dodajte jeje, prezlu (parče hleba namočeno u mleku a zatim isceđeno), mlevena paprika, posolite, pobiberite, dodaje suve začine i seckani peršun. Smesu dobro sjedinite i od nje formirajte male ćuftice veličine oraha.

U tiganj stavite ulje (tri-četiri kašike) i pržite ćuftice po par minuta okrećući sa svih strane da porumene. Vadite ćuftice na poseban tanjir i ostavite ih sa strane.

Za sos: Na malo ulja dodajte brašno i kratko propržite. Sipajte sok od paradajza, promešajte a zatim dodajte vodu i pustite da provri. Posolite. Vodu možete dodavati i kasnije, jer dok se sos krčka ili malo odstoji on se dodatno zgusne. Sada ćuftice jednu, po jednu ubacujte u sos i kuvajte 15-tak munuta da lagano vri.

Špagete skuvajte u posoljenoj vodi i procedite.

Špagete poslužite na tanjiru i preko sipajte sos sa ćufticama. Dekorišite peršunom.

Ingredients

Potrebno je:

300 grama mlevenog junećeg mesa

1 manja glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 kašike prezle ili krška hleba namočena u mleko

1 jaje

kašičica crvene mlevene paprike

so, biber, vegeta

malo seckanog peršuna

Dijamant mediteran ulje za prženje

Za sos:

1 kašike brašna

malo Dijamant mediteran ulja

2 dcl. soka od paradajza

prstohvat soli

2 dcl. vode

1 pakovanje špageta

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]