Sendvič sa šargarepom

By Adilja Hodza  

November 20, 2017

Jedan zdrav oborok za celu porodicu.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4

Directions

Šargarepu skuvati u posoljenoj vodi. Viljuškom je ispasirati, dodajte sitno seckani beli luk, izmrvite stari hleb ili hlebne mrvice, palentu, još malo posolite (vodite računa da ne presolite jer se šargarepa kuvala u slanoj vodi), biber. Sve sastojke kašikom promešajte i oblikujte pljeskavice (pospite na rukama malo palente da se ne bi lepile). U zagrejanom ulju spuštajte jedno po jednu pljeskavicu i okrećite sa obe strane da blago porumene. Kajzericu presecite i dodajte pljeskavicu, malo premažite majonezom. Servirajte na tanjiru na listu zelene salate i dekorišite povrćem. Povrće koje sam koristila za dekoraciju je iz turšije.

Ingredients

4 kajzerice

2 šargarepe

3 kašike palente

manja kriška starog hleba

čen belog luka

so, biber

ulje za prženje

Za dekoraciju:

šargarepa, kiseli krastavčići, crveni luk, čičoka, maslinke, zelena salata i

posni Dijamant light majonez.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]