Šargarepu skuvati u posoljenoj vodi. Viljuškom je ispasirati, dodajte sitno seckani beli luk, izmrvite stari hleb ili hlebne mrvice, palentu, još malo posolite (vodite računa da ne presolite jer se šargarepa kuvala u slanoj vodi), biber. Sve sastojke kašikom promešajte i oblikujte pljeskavice (pospite na rukama malo palente da se ne bi lepile). U zagrejanom ulju spuštajte jedno po jednu pljeskavicu i okrećite sa obe strane da blago porumene. Kajzericu presecite i dodajte pljeskavicu, malo premažite majonezom. Servirajte na tanjiru na listu zelene salate i dekorišite povrćem. Povrće koje sam koristila za dekoraciju je iz turšije.
Ingredients
4 kajzerice
2 šargarepe
3 kašike palente
manja kriška starog hleba
čen belog luka
so, biber
ulje za prženje
Za dekoraciju:
šargarepa, kiseli krastavčići, crveni luk, čičoka, maslinke, zelena salata i