Šargarepice - Dijamant DOO

Šargarepice

By Dijana Ademovic  

April 4, 2018

Vrlo dekorativno,a dečica će uživati...

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4

Directions

Povrće spremiti,krompir i korenasto iseći na kockice,pa skuvati.Ostaviti da se ocedi i ohladi.

Lisnato testo razvaljati,pa iseći na trakice,širine 1,5 cm.Svaku trakicu premazati vodom,pa zarolati u valjčić,a onda ih motati na kalupiće za šaum rolne.Pomešati kolačarske boje sa malo vode i premazati testo.Kad se osušila boja,premazati umućenim jajetom i peći na 200 stepeni da fino porumene.Još vruće rolnice skinuti sa kalupa i pustiti da se ohlade.

Za to vreme povrće začiniti solju i biberom,dodati malo seckanog peršunovog lista,a onda preliti mešavinom majoneza,milerama i senfa.

Puniti"šargarepice" spremljenim nadevom i ukrasiti peršunovim listom.

Ingredients

500 g lisnatog testa

malo crvene i kolačarske boje

1 jaje za premaz

Za nadev

100 g graška

2 šargarepe

2 krompira

1 paštrnak

Za preliv100 ml majoneza

1 kašika milerama

1 kašičica rustičnog senfa

1 kašičica šećera

po ukusu soli i šarenog bibera

svež peršunov list

00:00