Šargarepice
April 4, 2018
Vrlo dekorativno,a dečica će uživati...
- Prep: 15 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 4
Directions
Povrće spremiti,krompir i korenasto iseći na kockice,pa skuvati.Ostaviti da se ocedi i ohladi.
Lisnato testo razvaljati,pa iseći na trakice,širine 1,5 cm.Svaku trakicu premazati vodom,pa zarolati u valjčić,a onda ih motati na kalupiće za šaum rolne.Pomešati kolačarske boje sa malo vode i premazati testo.Kad se osušila boja,premazati umućenim jajetom i peći na 200 stepeni da fino porumene.Još vruće rolnice skinuti sa kalupa i pustiti da se ohlade.
Za to vreme povrće začiniti solju i biberom,dodati malo seckanog peršunovog lista,a onda preliti mešavinom majoneza,milerama i senfa.
Puniti"šargarepice" spremljenim nadevom i ukrasiti peršunovim listom.
Ingredients
500 g lisnatog testa
malo crvene i kolačarske boje
1 jaje za premaz
Za nadev
100 g graška
2 šargarepe
2 krompira
1 paštrnak
Za preliv100 ml majoneza
1 kašika milerama
1 kašičica rustičnog senfa
1 kašičica šećera
po ukusu soli i šarenog bibera
svež peršunov list