Sareni jafa rolat
Sareni jafa rolat

Šareni jafa rolat

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

June 27, 2018

Za sve one koji vole pun ukus čokolade i domaćih slatkiša.

  • Prep: 1 hr 10 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 18

Directions

Umutiti posebno belanca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Zatim umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, pa obe smese sastaviti. Dodati brašno, puding i prašak za pecivo. Smesu kašikom ujednačiti, istresti u pleh obložen pek- papirom i peći oko 20 minuta na 180 stepeni.

Pečenu koru, zajedno sa papirom, dok je još topla, uviti u rolat.

Postupak ponoviti i sa žutom korom, samo umesto pudinga od čokolade, staviti puding od vanile.

U šerpu na šporetu sipati mleko i dodati mu šećer, pa promešati.

Posebno razmutiti gustin sa malo vode i sipati u uzavrelo mleko, uz neprestano mešanje, dok smesa ne postane gusta. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

U ohlađeno umiksati omekšao margarin i smesu podeliti na dva dela.

U prvi deo staviti crni eurokrem i jafa keks isečen na sitne komade.

U drugi deo staviti beo eurokrem i otopljenu i prohlađenu belu čokoladu.

Zatim odmotati obe kore i odvojiti ih od papira pažljivo.

Staviti na poslužavnik crnu koru, na nju naneti beo fil.

Preko belog fila staviti žutu koru, premazati je pekmezom od šljiva, pa preko pekmeza naneti crni fil( malo više od polovine, a ostatak odvojiti za premazivanje celog rolata).

Obe kore lagano uviti u rolat.

Odvojenim delom fila premazati ceo rolat, a onda naneti šlag i dekorisati po želji.

Ingredients

Za crnu koru:

- 5 jaja

- 10 kašika šećera

- 5 kašika brašna

- 1/ 2 kesice pudinga od čokolade

- 1 kašičica praška za pecivo.

Za žutu koru:

- 5 jaja

- 10 kašika šećera

- 5 kašika brašna

- 1/ 2 kesice pudinga od vanile

- 1 kašičica praška za pecivo.

Za fil:

- 700 ml mleka

- 10 kašika šećera

- 6 kašika gustina

- 250 g Dijamant Expert margarina

- kutija jafa keksa

- 100 g bele čokolade

- 3 kašike crnog eurokrema

- 3 kašike belog eurokrema

- pekmez od šljiva

- šlag, čokolada- za ukrašavanje.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]