SANJINA TORTA - Dijamant DOO

SANJINA TORTA

By Sladjana Scekic  

December 31, 2018

sočna i veoma ukusna....

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: Vise porcija

Directions

Priprema fila:

Sastaviti puding sa šećerom i malo mleka-ostalo mleko staviti na vatru da provri zatim sipati u mlazu razmućeni puding sa šećerom.

Kuvati puding dok se ne zgusne...ohladiti ga.

Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjeni puding.

Umutiti zatim i 300g. šlag kreme

Priprema kora:

Umutiti penasto jaja sa šećerom pa dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo,kakao i prezlu. Peći na 180.C 15minuta.

Ovako pripremiti dve kore.

Filovati :Prvo ide kora poprskati je sa kapućinom i mlekom,zatim fil pa šlag,kora fil,pa šlag...

Odozgo šlag-dekorisati po želji....

Ingredients

Potrebno je za fil:

1l.mleka

12kašika šećera

3pudinga-ukus banana

250g Dijamant margarina

150g.šećer u prahu

300g.šlag kreme

250ml.mleka

Potrebno za kore:

2jaja

8kašika šećera

8kašika mleka

8kašika brašna

1kašika kakaa

1kašika prezli

2kašike ulja

1/2kesice praška za pecivo....ispeći ovako 2 iste kore(ovo je sastav za jednu koru)

vel.pleha 35x24

Ispećene kore preliti sa 2 razumućena kapućina u 100ml vrućeg mleka.

00:00