By Sladjana Scekic Torte
December 31, 2018
sočna i veoma ukusna....
Priprema fila:
Sastaviti puding sa šećerom i malo mleka-ostalo mleko staviti na vatru da provri zatim sipati u mlazu razmućeni puding sa šećerom.
Kuvati puding dok se ne zgusne...ohladiti ga.
Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjeni puding.
Umutiti zatim i 300g. šlag kreme
Priprema kora:
Umutiti penasto jaja sa šećerom pa dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo,kakao i prezlu. Peći na 180.C 15minuta.
Ovako pripremiti dve kore.
Filovati :Prvo ide kora poprskati je sa kapućinom i mlekom,zatim fil pa šlag,kora fil,pa šlag...
Odozgo šlag-dekorisati po želji....
Potrebno je za fil:
1l.mleka
12kašika šećera
3pudinga-ukus banana
250g Dijamant margarina
150g.šećer u prahu
300g.šlag kreme
250ml.mleka
Potrebno za kore:
2jaja
8kašika šećera
8kašika mleka
8kašika brašna
1kašika kakaa
1kašika prezli
2kašike ulja
1/2kesice praška za pecivo....ispeći ovako 2 iste kore(ovo je sastav za jednu koru)
vel.pleha 35x24
Ispećene kore preliti sa 2 razumućena kapućina u 100ml vrućeg mleka.