Salata sa mariniranom skušom

By dijamant  

November 17, 2017

Veoma ukusna obrok salata, može se služiti i kao prilog, ali i manazati na hleb, u vreme posta super je rešenje jer može da stoji u frižideru.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 porcije

Directions

Skušu staviti u pleh, posuti sa malo ulja, i ispeći u rerni na 180°C 10min. Ostaviti da se ohladi.

Iseći voće i povrće, dodati majonez i mariniranu skušu. Začiniti solju i biberom i lagano sve pomešati.

Od svih sastojaka napraviti marinadu i njome preliti ohlađenu pečenu skušu koju predhodno usitnimo rukama. Dobro promešati i ostaviti sa strane.

Servirati na tanjir prvo salatu od voća i povrća pa preko nje mariniranu skušu.

Dekorisati rukolom i čeri paradajzom.

Ingredients

400g marinirane skuše

MARINADA:

Sok od ½ limuna

½ dl ulja

So

1 kašičica Dijamant rena

1 kašika sitno seckanog korijandera

SALATA

150g kuvanog krompira isečenog na kocke

1 zelena kruška isečena na trouglove

1 glavica crnog luka isečena na rebarca

2 čena belog luka sitno seckana

4 kisela krastavčića sečena na kolutove

1 jabuka isečena na tanke kriške

50g Dijamant Light majoneza

So i biber

50g rukole

3-4 čeri paradajza

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]