Ruska Skuša
November 17, 2017
Ovo je jako ukusna obrok salata, može biti posna, može biti mrsna, spoj sastojaka je jedno novo iskustvo koje će se svideti i biračima. Kad kuvate krompir pazite da se ne prekuva, ostalo povrće isseckajte na komade slične veličine. Ribu nemojte prepeći, neka ostane mekana i sočna.
- Prep: 20 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 4 porcije
Directions
RIBA
Sukšu saviti u pleh, preliti sa malo ulja, posoliti i pobiberiti. Peći na 180°C 10min. Ostaviti da se ohladi.
U posudu za mešanje dodati kuvan krompir, seckan crni luk, seckana očišćena jabuka, seckana očišćena kruška, seckani krastavac, seckan beli luk i majonez, začine, sirće, dobro promešati. Na kraju dodati skušu usitnjenu i očišćenu od kože.
TOST
Dobro promešati svaki prepečeni tost hleb premazati margarinom tanko dok je topao, pa potom naneti salatu Rusku skušu.
Ingredients
120g kuvanog krompira
85g kruške
85g crvenog luka
Dva čena belog luka
55g kiselih krastavaca (Dijamant)
85g jabuke
90g majoneza Dijamant clasic ili Light za posno jelo
25ml vinskog sirćeta Dijamant
So i biber
Klasik margarin Dobro jutro ili Dijet za posan obrok
Tost hleb