Rozen kolač
April 13, 2018
Malo vremena, Malo sastojaka, Malo postupaka, A na kraju, sve to MALO, izadje na tako mnogo lepote, ukusa, slasti i radosti za vas, i vaše najbliže, porodicu, ili drage goste. Zato su ove kore idelano rešenje, jednostavno samo slažeš i mažeš.
- Prep: 25 mins
- Cook: 15 mins
- Yields: 8 tanjira
Directions
Karamelizovati šećer da dobije braon boju.
Zatim nalijte mleko i ostavite da se otopi šećer.
Kad provri dodati čokoladu i margarin i mešati da se sve otopi.
Zatim dodati mleveni keks i sve sjediniti mešajući.
Ako vam se učini da je retko sačekajte još malo da vidite kojom brzinom se steze pa ako je i dalje redje dodajte još malo keksa.
Količina keksa može da varira u zavisnosti koliko je keks suv.
Ostaviti da se prohladi 10-15 minuta, pa još toplim filom filujte korice.
Gornja korica se ne maže . Na gornju koricu stavite foliju i opteretite je nekim plehom, pa stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne najbolje u frižideru pa onda naneti glazuru otopivši 100 gr čokolade sa 2 kasike ulja.
Ingredients
1 pakovanje rozen korica
350 gr šećera
500 ml mleka
100 gr čokolade
450-500 gr mlevenog keksa
250 gr margarina Expert margarin
Glazura
100 gr čokolade
2 kasika ulja