Rozen kolač

By Tanja Djordjevic  

April 13, 2018

Malo vremena, Malo sastojaka, Malo postupaka, A na kraju, sve to MALO, izadje na tako mnogo lepote, ukusa, slasti i radosti za vas, i vaše najbliže, porodicu, ili drage goste. Zato su ove kore idelano rešenje, jednostavno samo slažeš i mažeš.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 8 tanjira

Directions

Karamelizovati šećer da dobije braon boju.

Zatim nalijte mleko i ostavite da se otopi šećer.

Kad provri dodati čokoladu i margarin i mešati da se sve otopi.

Zatim dodati mleveni keks i sve sjediniti mešajući.

Ako vam se učini da je retko sačekajte još malo da vidite kojom brzinom se steze pa ako je i dalje redje dodajte još malo keksa.

Količina keksa može da varira u zavisnosti koliko je keks suv.

Ostaviti da se prohladi 10-15 minuta, pa još toplim filom filujte korice.

Gornja korica se ne maže . Na gornju koricu stavite foliju i opteretite je nekim plehom, pa stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne najbolje u frižideru pa onda naneti glazuru otopivši 100 gr čokolade sa 2 kasike ulja.

Ingredients

1 pakovanje rozen korica

350 gr šećera

500 ml mleka

100 gr čokolade

450-500 gr mlevenog keksa

250 gr margarina Expert margarin

Glazura

100 gr čokolade

2 kasika ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]