By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Torte
June 26, 2018
Predivna poslastica za leto koje nam predstoji.
Penasto umutiti belanca sa šećerom. Zatim im polako dodati čokoladu, brašno i prašak za pecivo.
Lagano sve izmešati varjačom, pa presuti u manji pleh obložen pek papirom.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Na isti način pripremiti još jednu koru.
Kore ostaviti sa strane da se ohlade.
U litri mleka skuvati 12 kašika gustina i 200 g šećera.
Kada se ohladi, dodati jedan umućen margarin i 250 g šećera u prahu. Mutiti dok fil ne postane kompaktan.
U pola litre mleka skuvati 5 kašika gustina i 10 žumanaca umućenih sa 10 kašika šećera.
Kada se ohladi, dodati125 grama margarina umućenog sa 125 grama šećera u prahu. Mutiti sve vreme.
Kada je fil umućen, dodati mu seckane krem bananice.
Mlevene orahe popariti vrelim mlekom, pa im dodati otopljenu čokoladu i 1/ 2 margarina.
Tortu slagati na sledeći način: kora- 1/ 2 belog fila- roleri( poređani u dužinu)- druga polovina belog fila- 2.kora- žuti fil- crni fil.
Tortu ukrasiti šlagom i preostalim rolerima.
Sastojci:
Za koru:
- 5 belanca
- 5 kašika šećera
- 2 štangle rendane čokolade
- 2 kašike brašna
- 1/ 2 kesice praška za pecivo.
Za beli fil:
- 1 l mleka
- 12 kašika gustina
- 200 g šećera
- 250 g Dijamant Classic margarina
- 250 g šećera u prahu.
Za žuti fil:
- 1/ 2 l mleka
- 5 kašika gustina
- 10 kašika šećera
- 10 žumanaca
- 125 g Dijamant margarina sa ukusom vanile
- 125 g šećera u prahu
- 10 seckanih krem bananica.
Za crni fil:
- 250 g mlevenih oraha
- 10 kašika vrelog mleka
- 100 g čokolade
- 125 g Dijamant Classic margarina.
Još:
- 300 g rolera(ukus čoko- oranž)
- šlag.