Roler torta
Roler torta

Roler torta

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

June 26, 2018

Predivna poslastica za leto koje nam predstoji.

  • Prep: 1 hr 10 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 15

Directions

Penasto umutiti belanca sa šećerom. Zatim im polako dodati čokoladu, brašno i prašak za pecivo.

Lagano sve izmešati varjačom, pa presuti u manji pleh obložen pek papirom.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Na isti način pripremiti još jednu koru.

Kore ostaviti sa strane da se ohlade.

U litri mleka skuvati 12 kašika gustina i 200 g šećera.

Kada se ohladi, dodati jedan umućen margarin i 250 g šećera u prahu. Mutiti dok fil ne postane kompaktan.

U pola litre mleka skuvati 5 kašika gustina i 10 žumanaca umućenih sa 10 kašika šećera.

Kada se ohladi, dodati125 grama margarina umućenog sa 125 grama šećera u prahu. Mutiti sve vreme.

Kada je fil umućen, dodati mu seckane krem bananice.

Mlevene orahe popariti vrelim mlekom, pa im dodati otopljenu čokoladu i 1/ 2 margarina.

Tortu slagati na sledeći način: kora- 1/ 2 belog fila- roleri( poređani u dužinu)- druga polovina belog fila- 2.kora- žuti fil- crni fil.

Tortu ukrasiti šlagom i preostalim rolerima.

Ingredients

Sastojci:

Za koru:

- 5 belanca

- 5 kašika šećera

- 2 štangle rendane čokolade

- 2 kašike brašna

- 1/ 2 kesice praška za pecivo.

Za beli fil:

- 1 l mleka

- 12 kašika gustina

- 200 g šećera

- 250 g Dijamant Classic margarina

- 250 g šećera u prahu.

Za žuti fil:

- 1/ 2 l mleka

- 5 kašika gustina

- 10 kašika šećera

- 10 žumanaca

- 125 g Dijamant margarina sa ukusom vanile

- 125 g šećera u prahu

- 10 seckanih krem bananica.

Za crni fil:

- 250 g mlevenih oraha

- 10 kašika vrelog mleka

- 100 g čokolade

- 125 g Dijamant Classic margarina.

Još:

- 300 g rolera(ukus čoko- oranž)

- šlag.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]