Punjeni zeleni paradajz
March 14, 2017
Zeleni paradajz punjen aromatičnim celerom, šargarepom i čudesnim belim lukom. Savršena salata za zimu!
- Prep: 1 hr
- Cook: 30 mins
- Yields: Salata za celu porodicu!
Directions
Prvo skuvati preliv. Sve navedene sastojke staviti u šerpu i pustiti da vri. Kad provri, kuvati jos 15 minuta. Preliv ohladiti.
Priprema povrća: Prvo šargarepu, celer, beli luk, prati i seći na listiće. Paradajz oprati, pa ga zarezati nožem unakrsno. U jedan zarez staviti šargarepu, a u drugi beli luk. Pa sad u drugi isečeni paradajz u jedan zarez staviti sečen celer, a u drugi zarez staviti isečenu šargarepu Ređati u tegle. Složen paradajz preliti hladnim prelivom.
Ingredients
ZA PRELIV
700 ml Dijamant alkoholnog sirćeta
2l vode
150g šećera
150g soli
20g bibera u zrnu
pola kafene kašičice vinobrana
pola kafene kašičice konzervansa
POTREBNO POVRĆE
4kg manjeg zelenog paradajza
1 veća glavica celera
5-6 glavica belog luka
2-3 šargarepe
Lovorov list po ukusu