paradajz,zimnica,tursija,zeleni
paradajz,zimnica,tursija,zeleni

Punjeni zeleni paradajz

By Dijamant.Kuhinja  

March 14, 2017

Zeleni paradajz punjen aromatičnim celerom, šargarepom i čudesnim belim lukom. Savršena salata za zimu!

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: Salata za celu porodicu!

Directions

Prvo skuvati preliv. Sve navedene sastojke staviti u šerpu i pustiti da vri. Kad provri, kuvati jos 15 minuta. Preliv ohladiti.

Priprema povrća: Prvo šargarepu, celer, beli luk, prati i seći na listiće. Paradajz oprati, pa ga zarezati nožem unakrsno. U jedan zarez staviti šargarepu, a u drugi beli luk. Pa sad u drugi isečeni paradajz u jedan zarez staviti sečen celer, a u drugi zarez staviti isečenu šargarepu Ređati u tegle. Složen paradajz preliti hladnim prelivom.

Ingredients

ZA PRELIV

700 ml Dijamant alkoholnog sirćeta

2l vode

150g šećera

150g soli

20g bibera u zrnu

pola kafene kašičice vinobrana

pola kafene kašičice konzervansa

POTREBNO POVRĆE

4kg manjeg zelenog paradajza

1 veća glavica celera

5-6 glavica belog luka

2-3 šargarepe

Lovorov list po ukusu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]