Punjene tikvice
Punjene tikvice

Punjene tikvice sa prelivom od majoneza

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

May 10, 2018

Jelo idealno za tople dane koji nam predstoje. brzo se sprema, još brže pojede.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4 porcije

Directions

Tikvice oljuštiti, podeliti svaku na dva dela( po širini), a onda im izdubiti sredinu, pazeći da pritom ostanu cele. Izdubljene tikvice nakratko prokuvati u slanoj vodi( oko desetak minuta). Staviti ih na kuhinjski ubrus, da upiju višak tečnosti i da se prohlade. Šunku i krastavčiće sitno naseckati. Zatim sjediniti fetu, krem sir, iseckane krastavčiće i šunku i začiniti po ukusu. Pripremljenim filom puniti izdubljene tikvice. Jaja umutiti žicom za mućenje. Svaku nadevenu tikvicu najpre uvaljati u brašno, zatim provući kroz umućena jaja i, na kraju, uvaljati u prezle. Pržiti na zagrejanom ulju, dok ne porumene. Ostaviti da se malo prohlade, pa preliti pripremljenim prelivom od majoneza i limunovog soka. Posuti maslinama po želji. Služiti uz kiselu pavlaku i povrće.

Ingredients

Sastojci:

- 5 srednjih tikvica

- 200 g feta sira

- 2 kašike krem sira

- 100 g šunke

- 3- 4 kisela krastavčića

- soli- po ukusu.

Za pohovanje:

- 2 jaja

- 200 g prezli

- 100 g brašna

- ulja- po potrebi.

Za preliv:

- 150 ml Dijamant majoneza

- 2 kašičice limunovog soka

- masline- po želji.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]