Prevrnuti tart sa šljivama

By Zorica  

December 23, 2017

Umesto šljiva možete koristiti i neko drugo slično voće a ukus je fenomenalan...

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 5 osoba

Directions

Operite šljive pa im povadite koštice. Prepolovite ih ukoliko su baš krupne (kao što su bile moje) ili ih ostavite cele ukoliko su sitnije. Pospite dno okruglog pleha sa 5 kašike šećera, pa preko rasporedite šljive. Stavite u rernu da se peku.

Umutite jaja mikserom sa 10 kašika šećera, dodajte ulje, jogurt, vanilu i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa pr. za pecivo. Izvadite pleh iz rerne pa većim delom smese prelijte šljive. U ostatak smese umešajte kakao pa i njega prelijte preko smese ali da se dobije blagi mozaik. Pecite oko 30 min. na 180-200 st (zavisno od rerne). Kada se ispeče, izvadite iz rerne, ostavite nekoliko minuta da se prohladi pa pažljivo prevrnite na okrugli tanjir (tacnu) za služenje.

Po želji ukrasite umućenim šlagom. Prijatno!

Ingredients

oko 300 gr krupnijih šljiva

15 kašike šećera

2 jajeta

1 dl ulja

2 dl jogurta

oko150 gr brašna

1 pr.za pecivo

1 punu kašiku kakaoa

1 kesica vanilin šećera

1 kesica šlag pene

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]