Posne kocke sa višnjama
By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Kolači
June 27, 2018
Za one koji poste ovog leta. Idealno osveženje i zaslađenje.
- Prep: 30 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 12
Directions
U jednoj posudi izmešajte praškaste proizvode- brašno, šećer, sodu bikarbonu i cimet.
Posebno izmešajte pekmez sa otopljenim margarinom i vodom, pa sjedinite sa praškastim sastojcima. Dobro sve pomešajte da se sastojci sjedine. Na kraju umešajte i rendanu čokoladu.
Podmažite i pobrašnjite odgovarajući pleh, pa izlijte u njega masu za biskvit i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30- 35 minuta.
Dok je biskvit još vruć, premažite ga tankim slojem pekmeza.
Višnje operite i očistite od koštica, pa ih iseckajte na komadiće( ako su iz zamrzivača, prethodno ih dobro ocedite).
Od litre vode odvojte oko 200 ml i rastvorite prašak za puding, a ostatak vode stavite sa šećerom i višnjama na ringlu.
Kad provri, kuvajte još nekih 10- 15 minuta, pa onda sipajte rastvoren puding i skuvajte fil( gustine kao za klasičan puding).
Vreo fil prelijte preko premazanog biskvita, lepo sve rasporedite i poravnajte.
Ostavite da se lepo stegne i ohladi, pa premažite umućenim šlagom i ukrašite rendanom čokoladom po Vašoj želji. Umesto šlaga možete staviti i glazuru od čokolade.
Ingredients
Za biskvit:
- 2 čaše( od jogurta) brašna
- 1 čaša šećera
- 1, 5 kašičica sode bikarbone
- 4 pune kašike pekmeza po želji
- 40 g rendane posne čokolade
- oko pola čaše otopljenog Dijamant posnog margarina
- 3/ 4 čaše kisele vode
- 1/ 2 kesice cimeta.
Fil:
- 500 g višanja
- 2 kesice pudinga od vanile
- 15 kašika šećera( ili po želji)
- 1 litar vode
- 2 kesice posnog šlaga
- 60 g rendane posne čokolade.