Posne kocke sa visnjama
Posne kocke sa visnjama

Posne kocke sa višnjama

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

June 27, 2018

Za one koji poste ovog leta. Idealno osveženje i zaslađenje.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 12

Directions

U jednoj posudi izmešajte praškaste proizvode- brašno, šećer, sodu bikarbonu i cimet.

Posebno izmešajte pekmez sa otopljenim margarinom i vodom, pa sjedinite sa praškastim sastojcima. Dobro sve pomešajte da se sastojci sjedine. Na kraju umešajte i rendanu čokoladu.

Podmažite i pobrašnjite odgovarajući pleh, pa izlijte u njega masu za biskvit i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30- 35 minuta.

Dok je biskvit još vruć, premažite ga tankim slojem pekmeza.

Višnje operite i očistite od koštica, pa ih iseckajte na komadiće( ako su iz zamrzivača, prethodno ih dobro ocedite).

Od litre vode odvojte oko 200 ml i rastvorite prašak za puding, a ostatak vode stavite sa šećerom i višnjama na ringlu.

Kad provri, kuvajte još nekih 10- 15 minuta, pa onda sipajte rastvoren puding i skuvajte fil( gustine kao za klasičan puding).

Vreo fil prelijte preko premazanog biskvita, lepo sve rasporedite i poravnajte.

Ostavite da se lepo stegne i ohladi, pa premažite umućenim šlagom i ukrašite rendanom čokoladom po Vašoj želji. Umesto šlaga možete staviti i glazuru od čokolade.

Ingredients

Za biskvit:

- 2 čaše( od jogurta) brašna

- 1 čaša šećera

- 1, 5 kašičica sode bikarbone

- 4 pune kašike pekmeza po želji

- 40 g rendane posne čokolade

- oko pola čaše otopljenog Dijamant posnog margarina

- 3/ 4 čaše kisele vode

- 1/ 2 kesice cimeta.

Fil:

- 500 g višanja

- 2 kesice pudinga od vanile

- 15 kašika šećera( ili po želji)

- 1 litar vode

- 2 kesice posnog šlaga

- 60 g rendane posne čokolade.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 3]