Još jedan od mnogih načina pripreme piletina sa dodatkom karija.
Prep: 30 mins
Cook: 35 mins
Yields: 4
Directions
Pileće meso operite prosušite i isecite na komade (medaljone). U tiganju stavite malo ulja i stavite medaljone, svaki medaljon pržite okrečući sa obe strane po par minuta. Pržene medaljone izvadite iz tiganja i stavite sa strane. U istom tiganju kratko propržite paprike koje ste isekli na komade, zatim izvadite i njih sa piletinom ostavite sa strane. Zatim u istom tiganju dodajte još malo ulja (2 kašike) i dinstajte sitno seckani crni luk,seckani beli luk dodajte šargarepu sečenu na tanke kolutove, a zatim i šampinjone. Smanjite vatru poklopite i ostavite da se krčka 15 minuta da pusti sok i da omekša. Dodajte so, biber i začine. I još dodajte senfa, karija i lagano promešajte. Sada vratite piletinu i paprike u tiganj. Dinstajte još oko 20 minuta lagano povremeno promešajte. Ko je tečnost isparila dodajte malo vode, vodeći računa da smesa ostane gusta da nebude vodenasta. Gotovo jelo poslužite uz bareni pirinač.