Pileći medaljoni u kari sosu
September 18, 2018
Još jedan od mnogih načina pripreme piletina sa dodatkom karija.
- Prep: 30 mins
- Cook: 35 mins
- Yields: 4
Directions
Pileće meso operite prosušite i isecite na komade (medaljone). U tiganju stavite malo ulja i stavite medaljone, svaki medaljon pržite okrečući sa obe strane po par minuta. Pržene medaljone izvadite iz tiganja i stavite sa strane. U istom tiganju kratko propržite paprike koje ste isekli na komade, zatim izvadite i njih sa piletinom ostavite sa strane. Zatim u istom tiganju dodajte još malo ulja (2 kašike) i dinstajte sitno seckani crni luk,seckani beli luk dodajte šargarepu sečenu na tanke kolutove, a zatim i šampinjone. Smanjite vatru poklopite i ostavite da se krčka 15 minuta da pusti sok i da omekša. Dodajte so, biber i začine. I još dodajte senfa, karija i lagano promešajte. Sada vratite piletinu i paprike u tiganj. Dinstajte još oko 20 minuta lagano povremeno promešajte. Ko je tečnost isparila dodajte malo vode, vodeći računa da smesa ostane gusta da nebude vodenasta. Gotovo jelo poslužite uz bareni pirinač.
Na kraju pospite sa svežim peršunom.
Ingredients
400 grama pilećeg belog mesa
200 grama šampinjona
glavica crnog luka
1 čen belog luka
2 paprike
1 šargarepa
1 mala kašičica senfa
pola kašičice karija
so, biber i začini
malo Dijamant mediteran ulja
Prilog: bareni pirinač