Pileći medaljoni u kari sosu

By Adilja Hodza  

September 18, 2018

Još jedan od mnogih načina pripreme piletina sa dodatkom karija.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 4

Directions

Pileće meso operite prosušite i isecite na komade (medaljone). U tiganju stavite malo ulja i stavite medaljone, svaki medaljon pržite okrečući sa obe strane po par minuta. Pržene medaljone izvadite iz tiganja i stavite sa strane. U istom tiganju kratko propržite paprike koje ste isekli na komade, zatim izvadite i njih sa piletinom ostavite sa strane. Zatim u istom tiganju dodajte još malo ulja (2 kašike) i dinstajte sitno seckani crni luk,seckani beli luk dodajte šargarepu sečenu na tanke kolutove, a zatim i šampinjone. Smanjite vatru poklopite i ostavite da se krčka 15 minuta da pusti sok i da omekša. Dodajte so, biber i začine. I još dodajte senfa, karija i lagano promešajte. Sada vratite piletinu i paprike u tiganj. Dinstajte još oko 20 minuta lagano povremeno promešajte. Ko je tečnost isparila dodajte malo vode, vodeći računa da smesa ostane gusta da nebude vodenasta. Gotovo jelo poslužite uz bareni pirinač.

Na kraju pospite sa svežim peršunom.

Ingredients

400 grama pilećeg belog mesa

200 grama šampinjona

glavica crnog luka

1 čen belog luka

2 paprike

1 šargarepa

1 mala kašičica senfa

pola kašičice karija

so, biber i začini

malo Dijamant mediteran ulja

Prilog: bareni pirinač

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]