Pica srca
Pica srca

Pica srca

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

May 31, 2018

Idealni doručak za zaljubljene.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 6

Directions

U mlakom mleku razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe.

Nadošlom kvascu dodati preostale sastojke i umesiti glatko testo, pa ga ostaviti da naraste.

Nadošlo testo premesiti, razvući od njega tanju koru, a onda je tanko premazati kečapom i posuti rendanom šunkom i kačkavaljem.

Uvijati testo sa oba kraja, tako da se krajevi susretnu na sredini.

Zatim dobijeni rolat seći na parčiće oko 2 cm debljine.

Poređati ih u pleh obložen pek- papirom i svaki deo blago pritisnuti rukom.

Žumanca, ulje i mleko razmutiti i premazati svako srce, a zatim posuti rendanim kačkavaljem.

Peći na 200 stepeni, dok ne porumene.

Ingredients

Za testo:

- 0, 5 l mleka

- 20 g svežeg kvasca

- 50 ml ulja

- 50 g margarina

- 1 kašičica šećera

- 1 kašičica soli

- 1 jaje

- oko 700 g brašna.

Za nadev:

- 300 g rendane šunke

- 200 g rendanog kačkavalja

- 100 ml Dijamant kečapa.

Za premazivanje:

- 2 žumanca

- 2 kašike ulja

- 2 kašike mleka.

Za posipanje:

- malo rendanog kačkavalja.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]