EmailTweet 0 Full-screen Pica srca By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Peciva May 31, 2018 Idealni doručak za zaljubljene. Prep: 1 hr Cook: 35 mins Yields: 6 Directions U mlakom mleku razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe. Nadošlom kvascu dodati preostale sastojke i umesiti glatko testo, pa ga ostaviti da naraste. Nadošlo testo premesiti, razvući od njega tanju koru, a onda je tanko premazati kečapom i posuti rendanom šunkom i kačkavaljem. Uvijati testo sa oba kraja, tako da se krajevi susretnu na sredini. Zatim dobijeni rolat seći na parčiće oko 2 cm debljine. Poređati ih u pleh obložen pek- papirom i svaki deo blago pritisnuti rukom. Žumanca, ulje i mleko razmutiti i premazati svako srce, a zatim posuti rendanim kačkavaljem. Peći na 200 stepeni, dok ne porumene. Ingredients Za testo: - 0, 5 l mleka - 20 g svežeg kvasca - 50 ml ulja - 50 g margarina - 1 kašičica šećera - 1 kašičica soli - 1 jaje - oko 700 g brašna. Za nadev: - 300 g rendane šunke - 200 g rendanog kačkavalja - 100 ml Dijamant kečapa. Za premazivanje: - 2 žumanca - 2 kašike ulja - 2 kašike mleka. Za posipanje: - malo rendanog kačkavalja. close full screen 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 0 Prosečno: 0]