Pica burek
Pica burek

Pica burek

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

May 31, 2018

Idealan doručak, kad poželite burek na malo drugačiji način.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4

Directions

Šampinjone oprati i iseći na listiće. Zatim ih prodinstati na malo ulja, posoliti i začiniti po ukusu. Staviti sa strane da se prohlade.

Šunku sitno naseckati, a kačkavalj krupno narendati. Pomešati kečap sa origanom.

Okruglu tepsiju podmazati, pa staviti jednu koru i poprskati je mešavinom ulja i kisele vode. Preko staviti drugu koru i po njoj rasporediti malo šampinjona. Zatim preklopiti sledećom korom, premazati je mešavinom kečapa i origana, pa po njoj posuti seckanu šunku i rendani kačkavalj.

Ovaj postupak ređanja ponavljati dok se ne potroši sav materijal.

Krajeve kora koji vire prebaciti jedan preko drugog, tako da se dobije lepo formiran krug.

Staviti ruku na dno tepsije, pa burek preokrenuti, tako da uvrnuti krajevi sada budu na dnu.

Vratiti burek u tepsiju, površinu premazati preostalom mešavinom ulja i kisele vode.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35- 40 minuta. Iseči na četvrtine i poslužiti.

Ingredients

- 1 pakovanje kora za gibanicu

- 1 pakovanje šampinjona

- 200 g šunke

- 200 g kačkavalja

- 200 ml Dijamant kečapa

- 1 kašika origana

- 1 dl kisele vode

- 1 dl ulja

- soli, suvog biljnog začina- po ukusu.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]