Pica burek sa tunjevinom
By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Peciva
May 31, 2018
Savršen posni burek.
- Prep: 25 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 4
Directions
Biljni kačkavalj sitno izrendati. U većoj čaši pomešati kiselu vodu i ulje, dodati kašičicu praška za pecivo i sve lepo izmešati.
U okruglu tepsiju staviti prvu koru, premazati je mešavinom ulja i kisele vode, blago preliti kečapom, pa preko ravnomerno rasporediti malo tunjevine i rendanog kačkavalja. Posuti origanom- po želji.
Preklopiti sledećom korom tako da krajevi vire sa strane, a na drugu polovinu pleha staviti još jednu koru( kojoj takođe krajevi vire sa strane, tj.prelaze ivice pleha). Zatim preko cele površine pleha staviti jednu koru i ponoviti postupak premazivanja i filovanja.
Svaku treću koru filovati tunjevinom i biljnim kačkavaljem, prelivati kečapom, a zatim preklapati sa po dve kore koje su jedna naspram druge.
Kada su potrošene i kore i materijal za filovanje, krajeve kora koji vire, zavrnuti prema unutrašnjosti pleha, tj. ka centru kruga i burek lepo zatvoriti.
Preko zavrnutih kora staviti šaku, pa burek prevrnuti na veći pleh ili papir za pečenje.
Pleh u kome smo ređali burek lepo nauljiti, pa burek vratiti u nauljen pleh, ali tako da zavrnuti krajevi sada budu na dnu tepsije.
Premazati burek preostalom mešavinom ulja i kisele vode. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta. Seći na četvrtine ili osmine, pa služiti.
Ingredients
- 1 pakovanje kora za pitu
- 2 konzerve tunjevine( u komadićima)
- 150 g biljnog kačkavalja
- 150- 200 ml kečapa
- 50 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- origano- po želji.