Pica burek sa tunjevinom
Pica burek sa tunjevinom

Pica burek sa tunjevinom

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

May 31, 2018

Savršen posni burek.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4

Directions

Biljni kačkavalj sitno izrendati. U većoj čaši pomešati kiselu vodu i ulje, dodati kašičicu praška za pecivo i sve lepo izmešati.

U okruglu tepsiju staviti prvu koru, premazati je mešavinom ulja i kisele vode, blago preliti kečapom, pa preko ravnomerno rasporediti malo tunjevine i rendanog kačkavalja. Posuti origanom- po želji.

Preklopiti sledećom korom tako da krajevi vire sa strane, a na drugu polovinu pleha staviti još jednu koru( kojoj takođe krajevi vire sa strane, tj.prelaze ivice pleha). Zatim preko cele površine pleha staviti jednu koru i ponoviti postupak premazivanja i filovanja.

Svaku treću koru filovati tunjevinom i biljnim kačkavaljem, prelivati kečapom, a zatim preklapati sa po dve kore koje su jedna naspram druge.

Kada su potrošene i kore i materijal za filovanje, krajeve kora koji vire, zavrnuti prema unutrašnjosti pleha, tj. ka centru kruga i burek lepo zatvoriti.

Preko zavrnutih kora staviti šaku, pa burek prevrnuti na veći pleh ili papir za pečenje.

Pleh u kome smo ređali burek lepo nauljiti, pa burek vratiti u nauljen pleh, ali tako da zavrnuti krajevi sada budu na dnu tepsije.

Premazati burek preostalom mešavinom ulja i kisele vode. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta. Seći na četvrtine ili osmine, pa služiti.

Ingredients

- 1 pakovanje kora za pitu

- 2 konzerve tunjevine( u komadićima)

- 150 g biljnog kačkavalja

- 150- 200 ml kečapa

- 50 ml kisele vode

- 50 ml ulja

- 1 kašičica praška za pecivo

- origano- po želji.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]