Pasta sa 4 sira u bešamel sosu - Dijamant DOO

Pasta sa 4 sira u bešamel sosu

By dijamant  

January 14, 2020

Napravite pastu koja je favorit ljubitelja brze pripreme obroka.

Zbog neodoljivih i primamljivih ukusa 4 vrste sira, uveravamo vas da će brzo nestati sa stola.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 1 tanjir

Directions

U šerpi otopiti margarin pa u njemu na srednjoj vatri pržiti brašno uz konstantno mešanje tokom 2 minuta. Dodati mleko i uz mešanje žicom kuvati dok ne dobijemo željenu gustinu. U bešamelu otopiti narendane sireve. Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja u većoj količini slane vode. Procediti skuvanu testeninu i umešati u sos od 4 sira pa poslužiti toplo. Začiniti soli i biberom po ukusu.

Ingredients

500 ml mleka

50 g margarina sa maslacem

50 gr brašna

100 gr mocarela sira

100 gr plavog sira

100 gr trapista

100 gr parmezana

200 gr suve paste

so i biber

ulje Mediteran

00:00