Paradajz školjkice

By Dijana Ademovic  

September 10, 2018

Eksplozija mediteranskih ukusa...

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4

Directions

Prosejati brašno, pa mu dodati suve sastojke. Staviti ulje i pavlaku, a paradajz sok ugrejati, pa umesiti mekanije testo. Ostaviti da udvostruči zapreminu.

Za nadev iseći paradajz na sitne kockice, odstraniti deo sa semenkama.

Nadošlo testo istresti na radnu površinu pa rasući koru oklagijom, na debljinu malog prsta. Čašom ili modlom vaditi krugove.

Na svaki staviti po kašičicu-dve krem sira, kockice paradajza i nekoliko listića svežeg bosiljka.

Ređati u pleh obložen pek-papirom i ostaviti da odmore, taman dok se pećnica ugreje.

Pred pecenje premazati umucenim jajetom i posuti semenom curikota, pa peci u dobro ugrejanoj rerni da fino porumeni.

Ingredients

Za testo

600 g brašna

1 kašičica soli

1 kašika šećera

1 kašika kisele pavlake

2 kašičice suvog kvasca

1 šoljica Mediteran ulja

oko 300 ml paradajz soka

Nadev

2 paradajza

nekoliko kašičica krem sira

nekoliko listića svežeg bosiljka

I još

1 jaje za premaz

malo semenja po izboru-za posipanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]