By Milica Zivkovic Glavna jela
August 20, 2018
Jelo je ukusno i pogodno je za vreme posta
Plavi paradajz oljustiti ,iseci na kockice,posoliti i ostaviti da stoji.
U medjuvremenu ocistiti sargarepu,luk,paradajz,krompir i iseci na kockice
Papriku ocistiti od peteljki ,oprati i ostaviti sa strane.
Iseckati persunov list
Na ulju prodinstati luk i sargarepu,dodati ocedjen plavi paradajz,krompir i paradajz.
Dodati 1 kasicicu osli,1 kasicicu zacina i dinstati 10 minuta.Dodati pirinac,dobro promesati i puniti paprike.
Napunjene paprike,zatvorite krompirom ili paradajzom ili brasnom.
Razmutiti 1 kasiku brasna,1 kasicicu aleve parpike,1 kasu kuvanog paradajza,1 casu vode i time naliti papriku i kuvati je 30 minuta.
Ukusno je i mnogi misle da ima mesa
Jelo je posno
Potrebno vreme pripreme 60 minuta,potrebno vreme kuvanja 30 minuta
Jelo je namenjeno za 6 osoba
Potrebno je:
oko 12 paprika babura
1 veliki plavi paradajz ili 2 srednja
1 glavica crnog luka
1 srednja sargarepa
1 veci krompir
2 srednja paradajza ili 1 veci
so
zacin
biber
persunov list
aleva parpika
brasno
kuvani paradajz(krompir ili paradajz ili brasno za zatvaranje paprike)
ulje Dijamant
1 soljica pirinca