Otvorena pita - Dijamant DOO

Otvorena pita

By Dijana Ademovic  

October 12, 2018

Kad cela kuća zamiriše...

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4

Directions

Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka, pa ostaviti da odmara. Razvući testo nešto veće od veličine pleha, da testo visi preko njega. Premazati kečapom, posuti malo mlad sir, poređati kolutove šunkarice, paradajza, dimljene kobasice, izmrviti plavi sir, posuti začinom i grančicama majčine dušice. Krajeve testa koji vise vratiti prema sredini pite i "ušuškati".

Ostaviti da odmara,a pećnicu zagrejati na 220 stepeni. Peći dok fino ne porumeni.

Ingredients

350 g brašna

1 kašičica soli

1 kašika šećera

1 kašika majoneza

175 ml tople vode

1 kašičica suvog kvasca

I još:

nekoliko kašika Dijamant kečapa

nekoliko kašika mladog sira

nekoliko listova pileće šunkarice

nekoliko paradajza

malo plavog sira

nekoliko kolutova dimljene kobasice

malo začina sa ukusom mocarele i paradajza

malo majčine dušice, sveže

00:00