Osso buco
By Dijana Ademovic Glavna jela
October 18, 2018
Priprema ovog jela je malo duža i zahteva strpljenje,ali-nagrada je predivno meso koje pršti eksplozijom ukusa...Vredi svake sekunde uložene u njegovo spremanje,u kom sam uživala...
- Prep: 20 mins
- Cook: 1 hr 45 mins
- Yields: 2
Directions
Meso oprati,posušiti i začiniti.Uvaljati ga u brašno,otresti višak,i naglo propržiti na mešavini ulja i putera.Kad poprimi zlatnu boju,izvaditi ga na topli tanjir.
Na istoj masnoći ispržiti sitno seckan crni luk,dodati kašiku kečapa,pa kad zamiriše,ubaciti na kolutove sečenu šargarepu i celer.
Pržiti nekoliko minuta,da omekša,a onda sipati pelat,začiniti po ukusu,pošećeriti,čili,ubaciti na listiće sečen beli luk i krčkati.Zaliti sa malo bujona.Umešati začinsko bilje.
Vratiti meso u šerpu,kuvati 15.tak minuta,dok se pećnica ugreje.Proveriti ukus,a onda prebaciti sve u vatrostalnu činiju.Preko povrća poslagati kolenicu,ušuškati folijom i peći.
S vremena na vreme okrenuti meso i,ako je potrebno,doliti bujon.Peći cca 2 sata,pred kraj otkriti foliju i ostaviti još 10.tak minuta,
Jelo je gotovo,kad meso omekša,a sos se reducira.
Složiti na tanjir malo sosa u kom se kuvalo meso,kolenicu i ukrasiti sa kojim listićem bosiljka i majčine dušice.Može se poslužiti sa prilogom,a i ne mora,sos je dovoljno bogat...
Ingredients
dve šnicle juneće kolenice,debljine oko 3 cm
1 crni luk
2 šargrepe
1 manji koren celera
400 g pelata
1 kašika Dijamant kečapa
2 čena belog luka
1 kašičica sveže majčine dušice
1 kašičica seckanog peeršunovog lista
nekoliko listića bosiljka
po ukusu soli,bibera i čilija
oko 200 ml goveđeg bujona