Novogodišnji medenjaci - Dijamant DOO

Novogodišnji medenjaci

By Sladjana Scekic  

December 26, 2018

Da Vam cela kuća zamiriše ...

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: Vise porcija

Directions

Umutiti jaja sa šećerom u prahu pa dodati vanilin šećer,med i otopljen margarin.

Dodati sodu bikarbonu začin za medenjake pa lagano umesiti fino glatko testo

Testo pokriti sa folijom i ostaviti 2 sata u frižider

Posle 2 sata testo razviti debljine oko 5 milimetara

pa sa modlama vaditi željeni oblik.

Složiti u tepsiju na pek papir. Peći u zagrejanoj rerni 7 minuta na 200stepeni .

Dok se medenjaci hlade napraviti rojal za ukrašavanje

Belance umutiti pa lagano dodavati šećer u prahu kad je baš jako gusto dodati 1 kašičicu limunovog soka umutiti i smesu odmah staviti u kesu ,

Ohladjene medenjake ukrasiti

Ingredients

400gr brašna

170gr šećera u prahu

1 vanilin šećer

2 jajeta

1 kašika začina za medenjake

80gr dijamant margarina

3 kašike meda

na vrh noža sode bikarbone

Za ukrašavanje medenjaka:

1 belance

250gr šećera u prahu

1 kašičica sveže ceđenog limunovog soka

00:00