Mrvičasti tart sa kruškama i džem od kajsija

By Adilja Hodza  

January 14, 2018

Hrskava spolja, mekana iznutra. Topi se u ustima.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 6

Directions

Margarin umutite sa secerom, dodajte brasno i nastavite da mutite mikserom da smesa bude mrvicasta (brasnasta). Zatim dodajte orahe i jos malo mutite mikserom. Pleh premazite malo puterom. Smesu istresite u pleh i rukama ravnomerno utabajte.

Preko utabane kore pramazite dzem od kajsija. Iseckane kruske pomesajte sa brasnom, cimetom, korom od limuna i ravnomerno rasporedite preko dzema.

Posebno umutite puter sa secerom, dodajte brasno i trljajte rukama da smesa bude mrvicasta U smesu dodajte seckane orahe i pospite preko fila od krusaka. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 –tak minuta ili dok blago ne porumeni.

Ingredients

Kora,

210g brašna

135g šećera

150g Dijamant

40g sitno seckanih oraha

Punjenje, 3 srednje kruške, oguljene i iseckane

100g šećera

2 kašike brašna (Gustina)

1 kašičica cimeta

1 izrendane limunove kore

2-3 kasike dzema od kajsija

Posip, 60g brašna

60g smeđeg šećera

1 kašičica limunove kore

60g hladnog putera

40g sitno seckanih oraha

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]