Mramorne čoko kocke
By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Kolači
June 27, 2018
Za letnju trač partiju sa komšinicama.
- Prep: 50 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 12
Directions
Umutiti jaja i šećer mikserom tako da dobijete penastu smesu. Umućenoj masi dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Sve sastojke lepo sjediniti kašikom ili žicom za mućenje tako da se dobije ujednačena smesa.
Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati preipremljenu smesu i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20- 25 minuta.
Od mleka odvojiti jedan decilitar, a preostalu količinu staviti na šporet sa šećerom da provri.
U odvojeni decilitar mleka umešati pudinge, lepo sjediniti da nema grudvica i ukuvati u mleko tako da dobijete gust puding. Staviti ga da se ohladi.
Magrarin penasto umutiti, a zatim mu dodavati ohlađeni puding kašiku po kašiku sve vreme muteći.
Kada je fil lepo umućen, dodati mu rendanu čokoladu( kašikom je lepo i polako umešamo u fil).
Fil naneti na prohlađenu koru.
U međuvremenu, pripremiti glazuru. Na laganoj vatri otopiti 100 g mlečne i 50 g crne čokolade, dodati 20 g margarina i kašiku ulja i sve lepo sjediniti.
Crnu glazuru preliti preko fila.
Zatim otopiti belu čokoladu, 10 g margarina i jednu kašiku ulja.
Na polustegnutu crnu glazuru kašičicom raspoređivati belu čokoladu i šarati čačkalicom praveći razne dekorativne oblike.
Ostaviti da se čokolada lepo stegne, pa seći na kocke i služiti.
Ingredients
Za koru:
- 5 jajeta
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kašika kakaa
- 1/ 2 kesice praška za pecivo.
Za fil:
- 0, 5 litra mleka
- 7 kašika šećera
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 200 g Dijamant Classic margarina
- 150 g krupno rendane crne čokolade.
Za glazuru:
- 100 g mlečne čokolade
- 50 g crne čokolade
- 75 g bele čokolade
- 2 kašike ulja
- 30 g Dijamant Classic margarina.