Mramorne coko kocke
Mramorne coko kocke

Mramorne čoko kocke

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

June 27, 2018

Za letnju trač partiju sa komšinicama.

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 12

Directions

Umutiti jaja i šećer mikserom tako da dobijete penastu smesu. Umućenoj masi dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.

Sve sastojke lepo sjediniti kašikom ili žicom za mućenje tako da se dobije ujednačena smesa.

Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati preipremljenu smesu i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20- 25 minuta.

Od mleka odvojiti jedan decilitar, a preostalu količinu staviti na šporet sa šećerom da provri.

U odvojeni decilitar mleka umešati pudinge, lepo sjediniti da nema grudvica i ukuvati u mleko tako da dobijete gust puding. Staviti ga da se ohladi.

Magrarin penasto umutiti, a zatim mu dodavati ohlađeni puding kašiku po kašiku sve vreme muteći.

Kada je fil lepo umućen, dodati mu rendanu čokoladu( kašikom je lepo i polako umešamo u fil).

Fil naneti na prohlađenu koru.

U međuvremenu, pripremiti glazuru. Na laganoj vatri otopiti 100 g mlečne i 50 g crne čokolade, dodati 20 g margarina i kašiku ulja i sve lepo sjediniti.

Crnu glazuru preliti preko fila.

Zatim otopiti belu čokoladu, 10 g margarina i jednu kašiku ulja.

Na polustegnutu crnu glazuru kašičicom raspoređivati belu čokoladu i šarati čačkalicom praveći razne dekorativne oblike.

Ostaviti da se čokolada lepo stegne, pa seći na kocke i služiti.

Ingredients

Za koru:

- 5 jajeta

- 5 kašika šećera

- 4 kašike brašna

- 1 kašika kakaa

- 1/ 2 kesice praška za pecivo.

Za fil:

- 0, 5 litra mleka

- 7 kašika šećera

- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake

- 200 g Dijamant Classic margarina

- 150 g krupno rendane crne čokolade.

Za glazuru:

- 100 g mlečne čokolade

- 50 g crne čokolade

- 75 g bele čokolade

- 2 kašike ulja

- 30 g Dijamant Classic margarina.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]