Mediteranska pizza
Mediteranska pizza

Mediteranska pizza

By Milena Radivojevic  

August 24, 2018

Testo, kečap, šunka, odabrano povrće i jaja, zajedno sa začinima čine savršen spoj- čine picu, neprevazidjeno jelo Mediterana.

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 3

Directions

Sjediniti kukuruzno i pšenično brašno, dodati kvasac, ulje, toplu vodu, pa zamesiti testo. Staviti na toplo mesto 20ak minuta, pa podeliti testo na 2 dela i oblikovati. Razvući oklagijom, pa prebaciti u pleh na pek papir. Obe podloge izbuškati viljuškom, pa premazati kečapom, šunku i krastavčiće iseći na kockice, rasporediti preko kečapa, posuti kukuruz šećerac, narendati kačkavalj, razliti na obe pice po 1 jaje, posoliti prstohvatnom soli, posuti origanom, pa ispeći na 200C 15-20 minuta.

Ingredients

250g pšeničnog brašna

150g kukuruznog brašna

1/2 kesice suvog kvasca

180ml vode

30ml Dijamant Mediteran ulja

100ml DIjamant kečapa

150g stišnjene šunke

Par kiselih krastavčića

150g kačkavalja

1 šoljica kukuruza šećerca

2 jajeta

1 kašičica origana

Prstohvat soli

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]