Mantije sa prazilukom i krompirom
By Dijana Ademovic Glavna jela
April 5, 2018
Domaće je domaće...
- Prep: 40 mins
- Cook: 35 mins
- Yields: 4 porcije
Directions
Prosejati brašno, dodati so, pa postepeno sipajući toplu vodu umesiti testo srednje tvrdoće. Podeliti ga na 5 lopti, prekriti najlon folijom i ostaviti da miruje oko 45 minuta. Za to vreme pripremiti nadev tako što na margarinu kratko propržimo praziluk i sečen na kockice i narendan krompir. Posoliti, pobiberiti.
Na stolnjaku oklagijom razvučemo što tanje koru, premažemo otopljenim margarinom, a onda rukama što tanje razvučemo koru, na veličinu stola. Sa obe strane šireg dela kore stavimo nadev.
Potom povlačeći stolnjak ka sebi, smotamo prvo jednu stranu do pola, a potom i drugu. Presečemo svitke po dužini, da dobijemo dve rolnice.
Svaki svitak isečemo po želji,moji su bili pravougaonici dugi 3-3,5 cm.
Pomašćenim rukama uzmemo svaki pravougaonik, spojim prvo šire krajeve, a onda prstima ušuškamo testo, da dobijemo „jastučić“. Prvu mantiju stavimo u sredinu okrugle tepsije, a potom okolo ređamo preostale…
Tako radimo dok ne popunimo celu tepsiju i potrošimo sav materijal. Premažemo ih otopljenim margarinom i stavimo da se peku na 200 stepeni da fino porumene.
Dok se peku, napraviti preliv od jogurta i belog luka.
Pečene mantije izvaditi iz pećnice.
Zaliti ih pripremljenim prelivom i vratiti u vrelu rernu da upiju preliv i porumene.
Vruće mantije poslužiti sa jogurtom, u ovom slučaju i sa sirom jer su punjene prazilukom i krompirom…Prijatno
Ingredients
Sastojci
Testo
1 kg brašna
1,5 kašičice soli
450-500 ml vode
Nadev
500 g praziluka
3 krompira
po ukusu soli
po ukusu bibera
Preliv
100-125 ml gustog jogurta
1 kašičica belog luka u granulama
malo soli
150 g margarina