Kremasti pire-krompir sa piletinom

By Adilja Hodza  

October 18, 2017

Ovo jelo možete pripremiti kao divan nedljni ručak.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 4

Directions

Krompir očistiti, iseći na kocke i kuvati u vodi da omekša. Kuvani kropir ocedite od vode i izgnječite gnječilicom za pire. Posolite, (možete posoliti i dok se krompir kuva u vodi), dodajte začine, dodajte sira i kašiku po kašiku pavlake, sve mešajući. Dodajte pavlaku da dobije željenu gustinu. Sipajte u činiju za posluživanje. Kockicu margarina ili maslaca otopite posebno u tiganju ali tako da malo pregori, ne previše (već da se malo čuje, da cvrči) i prelijte preko gotovog pirea. Odozgo pospite rendanog sira po izboru.

Piletinu premazite mesavinom soli, bibera, zacina i ulja. Premazanu piletinu stavite u alu-foliju i dobro zatvorite sa svih strana. Stavite u tepsiju i pecite oko sat vremena. Zatim foliju malo odmotajte ali tako da krajeve savijete i dobijete ,tanjir, da tecnos u kojoj se piletina pekla ne bi iscurela. Tako poluotvoreno vratite nazad u rernu i jos malo zapecite.

Gotovu piletinu posluzite sa pripremljnim pire-krompirom.

Ingredients

Potrebno je:

500 g belog krompira

1 kisela pavlaka

50 g rendanog sira

malo soli i začina

1 kockica Dijamant margarina

i jos

4 pileca karabataka

so, biber i zacini

malo Diajamnt ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]