Kremasti pire-krompir sa piletinom
October 18, 2017
Ovo jelo možete pripremiti kao divan nedljni ručak.
- Prep: 20 mins
- Cook: 1 hr
- Yields: 4
Directions
Krompir očistiti, iseći na kocke i kuvati u vodi da omekša. Kuvani kropir ocedite od vode i izgnječite gnječilicom za pire. Posolite, (možete posoliti i dok se krompir kuva u vodi), dodajte začine, dodajte sira i kašiku po kašiku pavlake, sve mešajući. Dodajte pavlaku da dobije željenu gustinu. Sipajte u činiju za posluživanje. Kockicu margarina ili maslaca otopite posebno u tiganju ali tako da malo pregori, ne previše (već da se malo čuje, da cvrči) i prelijte preko gotovog pirea. Odozgo pospite rendanog sira po izboru.
Piletinu premazite mesavinom soli, bibera, zacina i ulja. Premazanu piletinu stavite u alu-foliju i dobro zatvorite sa svih strana. Stavite u tepsiju i pecite oko sat vremena. Zatim foliju malo odmotajte ali tako da krajeve savijete i dobijete ,tanjir, da tecnos u kojoj se piletina pekla ne bi iscurela. Tako poluotvoreno vratite nazad u rernu i jos malo zapecite.
Gotovu piletinu posluzite sa pripremljnim pire-krompirom.
Ingredients
Potrebno je:
500 g belog krompira
1 kisela pavlaka
50 g rendanog sira
malo soli i začina
1 kockica Dijamant margarina
i jos
4 pileca karabataka
so, biber i zacini
malo Diajamnt ulja