Kolac sa ribizlama
Kolac sa ribizlama

Kolač sa ribizlom

By Dijana Ademovic  

June 28, 2018

Da obojimo ovaj kišni dan...

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 8

Directions

Jaja penasto umutiti sa šećerom. Dodati otopljen i ohlađen margarin,mleko,vanilin šećer i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Još malo miksati,pa izliti u pomašćen i pobrašnjen pleh.Staviti u pećnicu zagrejanu na 180 stepeni,da se malo zapeče.

Za to vreme oprati i očistiti ribizle i posuti po zapečenom kolaču,pa vratiti nazad u pećnicu.

Peći nekih 45 minuta,ili dok test čačkalicom ne pokaže da je pečen.

Prohladiti kolač i posuti šećerom u prahu.

Ingredients

4 jaja

2 šolje,od 2 dl,šećera

1 vanilin šećer

2 šolje brašna

1/2 praška za pecivo

1 šolja otopljenog Diajvit margarina

1 šolja mleka

250 g ribizli

malo šećerra u prahu za posipanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 2]