Kinder oblanda
Kinder oblanda

Kinder oblanda

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

June 19, 2018

Za sve one koji vole brze slatke zalogaje.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 10

Directions

Na umerenoj temperaturi zagrevati 200 ml slatke pavlake dok ne provri.

Čim provri, skloniti je sa ringle i preliti preko izlomljene crne čokolade. Mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se ohladi.

Preostalih 200 ml slatke pavlake na isti način zagrejati, pa preliti preko izlomljene bele čokolade i ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu, margarin penasto umutiti, pa ga podeliti na dva jednaka dela.

Prvoj polovini umućenog margarina dodati ohlađenu crnu smesu i umutiti tako da se dobije gust krem.

Drugoj polovini margarina dodati ohlađenu belu smesu i takođe umutiti.

Staviti prvi list oblande, pa je premazati polovinom čokoladnog fila. Prekriti drugim listom, pa njega premazati većim delom belog fila. Preko njega poređati petit keks. Poređani keks prekriti preostalim čokoladnim filom, a preko njega staviti treći list oblande.

Premazati je zatim preostalim belim filom i za njega zalepiti četvrti list oblande( malo pritisnuti rukama, da bolje prione, a zatim preko staviti neki teži predmet, kako bi se oblande lepo slepile jedna za drugu).

Ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati( najbolje tokom noći).

Crnu čokoladu, margarin i ulje otopiti i sjediniti na laganoj vatri, preliti preko poslednjeg lista oblande i posuti rendanom belom čokoladom( po želji).

Ostaviti da se glazura ohladi i stegne, pa skalpelom seći na štangle željene veličine.

Ingredients

Sastojci:

- 4 lista većih oblandi

- 400 ml slatke pavlake

- 220 g crne čokolade

- 220 g bele čokolade

- oko 200 g petit keksa

- 250 g Dijamant stonog margarina.

Za preliv:

- 150 g crne čokolade

- 30 g Dijamant stonog margarina

- 2 kašike ulja

- rendana bela čokolada( po želji)- za posipanje.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]