Kiflice sa belim lukom - Dijamant DOO

Kiflice sa belim lukom

By Suzana Mitic  

September 15, 2017

.Prelepa kombinacija koja se meni lično jako dopala a po svemu sudeći mislim da su i gosti bili zadovoljni !

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 10

Directions

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa mineralnom i običnom vodom,dodati šećer,iznrviti kvasac i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaja,belance,so,beli luk u prahu,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo.Testo odmah podeliti na 3 lopte a svaku loptu još na 5 delova.Svaki razviti oklagijom i narendati margarin.Spojiti po 5 delova.Razviti veliki krug i preseći na više delova( kao za kiflice).Svaki deo vratiti ka unutra jedan preko drugog.Postupak ponoviti i sa preostalim testom.Ostaviti testo da miruje 10-ak minuta.

Ponovo od svakog dela razviti veliki krug i točkićem preseći testo za kiflice.Desnom rukom motajte kiflice a levom izvlačite testo.Kiflice ređati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Pokriti kiflice i ostaviti najmanje 2 h da miruju.Žumance umutiti sa jogurtom i premazati četkicom svaku kiflicu.Posuti susamom i morskom solju.Peći na 200 C oko 20 minuta.Uživati u divnom ukusu.

Prijatno !

Ingredients

1 čaša jogurta

200 ml mlako mleko

100 ml mineralne vode

100 ml vode

1 kocka kvasac

3 kašike šećera

3 kašičice soli

1 kašičica beli luk u prahu

2 jajeta

1 belance

900 gr brašna

Za premazivanje :

250 gr Dijamant margarin

1 žumance

2 kašike jogurt

30 gr susam

3 gr morska so

00:00