Kebab iz rerne
Kebab iz rerne

Kebab iz rerne

By dijana1970  

April 27, 2018

kebaba pripremljen u rerni dosta zacina poseban šmek ovom jelu daje preliv od pavlake jogurata i dijamant preliva sa renom

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 10 mins
  • Yields: 8

Directions

Priprema

1

Priprema Kebaba:

Meso oprati posušiti. Pileći batak sa karabatakom isostiti i preseći na pola. Pileće belo meso iseći u šnicle. Meso staviti u veću posudu preliti sa uljem dodati so, biber, suvi začin, dimljenu začinsku papriku peršun i korijander. Sve lepo sjediniti i utrljati u meso. Meso pokriti sa pvc folijom i ostaviti sat vremena u frižider. Uzeti 1 veću glavicu crnog luka očistiti je i uviti u aluminijumsku foliju. Uzeti 2 veća štapića sa ražnjiće i zabosti ih u crni luk. Na štapiće ređati komade mesa. Preko naređanog mesa staviti crni luk.

2

Tako složeno meso staviti u manju posudu pa staviti u tepsiju sipati 250ml vode. Na meso staviiti aluminijumsku foliju i peći na 200 stepeni 1 sat.

3

Posle 60 minuta skinuti alu foliju i pojačati temperaturu rerne na 250 stepeni i zapeći kebab 10 minuta.

4

Prohladjen kebab iseći tanko.

5

Za prilog: Krompir iseći na štapiće i ispržiti kao pomfrit. Papriku iseći na kockice i pržiti na vrelom ulju sa 1 glavicom crnog luka začiniti po ukusu.

6

Pripremiti prelive i ohladiti ih u frizideru. Gusti jogurt i pavlaku pomešati osoliti po ukusu dodati malo belog luka i peršuna.

7

Priprema tortilja: U posudu staviti brašno, so, šećer, suvi kvasac, pa sa vodom zamesiti testo. Testo ostaviti da nadođe. Nadoslo testo podeliti na loptice i peći na ugrejanom tiganju bez ulja.

8

Kad su tortilje pečene onda ih napuniti.

9

Tortilju premazati sa prelivom od pavlake jogura i dijamant preliva sa renom staviti isečeno meso, preko mesa staviti paprike i pomfrit pa onda staviti rendani sir. Ko voli može preko sira staviti kečap od paradajza ili neki drugi preliv po ukusu ukućana. Zatim tortilju lepo uviti i uživati u ukusu Kebaba.

Napomena Meso za kebab kao i priloge uz kebaba, a i same prelive možete kombinovati po ukusima ukućana Prijatno.

Ingredients

Potrebno je:

3 pileća bataka sa karabatakom

1 belo meso

3 glavice crnog luka

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice suvog biljnog začina

1/2 kašičice dimljena začinska paprika

1 prstohvat peršuna

1 prstohvat korijandera

2 kašike ulja

Preliv

1 kesica dijamant preliva sa renom

200 ml kisele pavlake 20% m.m.

200 ml gustog jogurta

po ukusu so

100 g rendanog kačkavalja

Prilog:

3 srednja krompira

3 paprike raznih boja

3 veće glavice crnog luka

Za tortilje:

500 g brašna

250 ml mlake vode

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

2 kašike ulja

1 kašičica suvog kvasca

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]