Karamel kolač - Dijamant DOO

Karamel kolač

By Suzana Mitic  

November 5, 2018

Kolač kojis etopi u ustima.Prava poslastica za sve ljubitelje karamela !

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 40

Directions

Karamelizovati šećer.Kad dobije svetlo brapn broju ,posudu sklonite sa vatre i sipati mlako mleko.Vratiri ponovo na vatru i mešati dok se šećer ne istopi.Opet sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu belu čokoladu i iseckani margarin.Još jednom vratiti na ringlu da se čokolada i margarin istipe.

Kad se svi sastojci sjedine skloniti sa vatre pa dodati mleven keks i mlevene orahe.Promešati i ostavite 10 minuta da se fil prohladi.

Filovanje :

Preko svake kore stavite po 5 kašika fila.Brzo i mažite jer se fil brzo steže.Ceo kolač pritisnutu nekim težim predmetom dok se fil ohladi pa stavite glazuru.

Otopite čokoladu na pari sa uljem pa prelijte ceo kolač.Dobro rashladite i uživajte u divnom karamel ukusu.

Prijatno !

Ingredients

1 pakovanje medenih kora

350 gr šećer

500 ml mleka

100 gr bele čokolade

200 gr Dijamant posni margarina

250 gr mleveni pečeni orah

350 gr mleven keks

Za glazuru je potrebno :

100 gr čokolade

2 kašike Dijamant mediteran ulja

00:00