Kaki tart
December 29, 2017
Tart sa mirisom egzotike...
- Prep: 35 mins
- Cook: 40 mins
- Yields: 10 porcija
Directions
Umesiti testo od brašna,šećera,soli,žumanaca,kisele pavlake i margarina,umotati u foliju i ostaviti pola sata u frižideru.Pomešati puding sa gustinom,pa razmutiti sa malo mleka,a šećer prokuvati sa ostatkom mleka.Skuvati da se fino zgusne.Kaki jabuke naseći na kriške.Odstojalo testo razvući na pek papiru i preneti u namašćen pleh za tart.Sipati mlak puding,a onda ređati kriške kaki jabuke u krug,počevši od ivice pleha.
Tart peći na 180 stepeni 35-40 minuta,u zavisnosti od rerne.Ohladiti pa bogato posuti šećerom u prahu.
Ingredients
300 g oštrog brašna
150 g šećera u prahu
2 žumanca
1 kašika kisele pavlake,
200 g Dijamant margarina
prstohvat soli
1 kašičica extrakta vanile
1 kašičica rendane limunove korice
3 kaki jabuke
400 ml mleka
1 puding od vanile
5-6 kašika šećera
1 kašika gustina
šećer u prahu