Kajzerice - Dijamant DOO

Kajzerice

By Zorica  

September 11, 2018

Ove mekane i izuzetno ukusne kajzerice možete poslužiti u svakoj prilici, kako svojim dragim ukućanima, tako i gostima. Biće oduševljeni.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 10 osoba

Directions

U dublji sud stavite brašno, šećer, so, pecivo, ulje, i mlako mleko u kome ste rastvorili kvasac. Sve dobro umesite i ostavite da naraste. Naraslo testo ponovo šremesite i rastanjite oklagijom na debljinu oko 1-1,5 cm. Čašom vadite pogačice i poređajte u margarinom podmazan pleh. Ostavite da još malo narastu.

Svaku pogačicu prstom pritisnite u sredinu i u svako udubljenje stavljajte umućeno belance sa sirom.

Premažite umućenim žumancetom i odozgo pospite susamom i stavite po malo margarina.

Pecite oko 20 min. na temperaturi od 180-200 st. (zavisno od rerne).

Ingredients

1/2 l mleka

2 dl Dijamant ulja

1 suvi kvasac

3 kašičice soli

3 kašičice šećera

1/2 praška za pecivo

800 gr brašna

1 jaje

oko 100 gr sira ili kačkavalja

susam za posipanje

100 gr Dijamant margarina

00:00