Julkine šnite

By Tanja Djordjevic  

June 22, 2018

Omiljeni kolač mnogih generacija!

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 8 tanjira

Directions

Lisnato testo podeliti na dva dela i tanko rastanjiti (na veličinu pleha od rerne).

Svaku koru izbockati malo viljuškom, staviti preko papira za pečenje i peći 15-ak minuta na 200 C.

Napraviti dve lisnate kore i ostaviti na stranu da se ohlade.

Za tamnu koru umutiti 5 belanaca sa šećerom i dodati jedno po jedno žumance.

Pomešati brašno, kakao, mlevene orahe, prezlu i parašak za pecivo, pa pažljivo umešati u umućena jaja.

Sipati u veliki pleh od rerne i isepeći koru.Dok se kore peku, napraviti kremu. Pomešati brašno sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak mleka zagrejati da provri. Pripremljenu smesu sipati u tankom mlazu u vruće mleko uz neprestano mešanje da se ne bi napravile grudvice.

Vratiti na ringlu i kuvati još par minuta dok se kreme ne zgusne.

Kad se malo prohladi, u kremu umešati margarin i dodati par kapi limunovog soka po ukusu.

Kolač filovati na sledeći način: lisnata kora - krema -tamna kora - krema- lisnata kora. Kad je sve nafilovano, kolač blago pritisnuti kako bi se slojevi bolje zalepili (može se staviti neka lagana knjiga odgore).

Ostaviti par sati u frižideru da se fino rashladi i stegne, a zatim iseći na šnite ili kocke po želji.

Pre služenja kolač možete posuti šećerom u prahu... uživajte!:))

Ingredients

500 g lisnatog testa

za tamnu koru:

5 jaja

200 g šećera

50 g kakao praha

75 g mlevenih oraha

160 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika prezle

Fil:

500 ml mleka

4 kašike brašna

200 g šećera

1 vanilin šećer

250 g Dijamant MARGARIN s maslacem

par kapi limuna

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]