Directions
Mikserom penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte 1 po jedno žumance. Kada se šećer otopi lagano umešajte griz, gustin, kakao i pecivo. Dobro sjedinjenu smesu sipajte u okrugli pleh prekriven pek papirom i pecite koru 15-20 min. na 180 stepeni. Ispečenu koru prelijte nastruganom korom pola narandže (predhodno dobro oprane) i sokom od dve narandže.
Za žuti fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo provrelo zaslađeno mleko. U još vruć puding dodajte belu čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
Za braon fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo zaslađeno mleko. U vruć puding dodajte čokoladu za kuvanje, pa kada se otopi sklonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, preko premažite žutim kremom, pa poređajte jafa keks umočen u mleko, sa čokoladom okrenutom na dole.
Preko jafa keksa premažite braon fil...
Celu tortu premažite umućenim šlagom i ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa poslužite.
Ingredients
ZA KORU:
4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašike griza
1 kašika gustina
3 kašike kakaoa
1/2 kašike pr. za pecivo
2 narandže
ZA ŽUTI FIL:
2,5 dl mleka
1 puding od vanile
3 kašike šećera
3 štangle bele čokolade
125 gr Stonog Dijamant margarina
ZA BRAON FIL:
2,5 mleka
1 puding od čokolade
3 kašike šećera
3 štangle čokolade za kuvanje
125 gr Stonog Dijamant margarina
I JOŠ:
oko 200 gr jafa keksa
2 kesice šlaga