Jafa torta sa ukusom narandže

By Zorica  

January 19, 2018

Torta je baš kremasta sa dominantnim ukusom narandže. Od srca vam je preporučujem...

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 12 osoba

Directions

Mikserom penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte 1 po jedno žumance. Kada se šećer otopi lagano umešajte griz, gustin, kakao i pecivo. Dobro sjedinjenu smesu sipajte u okrugli pleh prekriven pek papirom i pecite koru 15-20 min. na 180 stepeni. Ispečenu koru prelijte nastruganom korom pola narandže (predhodno dobro oprane) i sokom od dve narandže.

Za žuti fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo provrelo zaslađeno mleko. U još vruć puding dodajte belu čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.

Za braon fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo zaslađeno mleko. U vruć puding dodajte čokoladu za kuvanje, pa kada se otopi sklonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.

Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, preko premažite žutim kremom, pa poređajte jafa keks umočen u mleko, sa čokoladom okrenutom na dole.

Preko jafa keksa premažite braon fil...

Celu tortu premažite umućenim šlagom i ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa poslužite.

Ingredients

ZA KORU:

4 jajeta

4 kašike šećera

2 kašike griza

1 kašika gustina

3 kašike kakaoa

1/2 kašike pr. za pecivo

2 narandže

ZA ŽUTI FIL:

2,5 dl mleka

1 puding od vanile

3 kašike šećera

3 štangle bele čokolade

125 gr Stonog Dijamant margarina

ZA BRAON FIL:

2,5 mleka

1 puding od čokolade

3 kašike šećera

3 štangle čokolade za kuvanje

125 gr Stonog Dijamant margarina

I JOŠ:

oko 200 gr jafa keksa

2 kesice šlaga

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]