Gibanica

By jelena  

January 11, 2019

dorucak ili vecera

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: za 4 osobe

Directions

Jaja umutiti mikserom. Dodati so, jogurt, sir, ulje i kiselu vodu. Tepsiju namazati uljem ili obložiti papirom za pečenje.

Dve kore staviti na dno, dve odvojiti za sredinu i dve za odozgo. Ostale kore gužvati, umakati u fil i ređati u tepsiju. Ovako: dve kore na dno, odozgo četiri utopljene u fil, opet dve suve ravne pa četiri gužvane i utopljene u fil i odozgo dve ravne. Na dve poslednje kore staviti kašiku dve fila i premazati.

Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C.

Poslužiti toplu uz jogurt ili kiselo mleko.

Ingredients

500 g kora za pitu

3 jajeta

1 kasicica soli

250 g sitnog sira

200 ml (gustog) jogurta

150 ml kisele vode

50 ml Dijamant ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]