Fokača sa sušenim čeri paradajzom

By Adilja Hodza  

September 10, 2018

Fini hleb-fokača, kod nas je nestala za tren.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4

Directions

U mlaku vodu dodajte šećer i razmrvljeni kvasac te ostavite par minuta da ostoji. Zatim dodajte prosejano brašno, so i maslinovo ulje. zamesite testo kašikom. Testo za fokaču treba da je mekše (malo gušće nego za uštipke). Ostavite testo na toplom mestu da odstoji da se udvostuči. Odstojalo testo istresite na dasku i premesite sa vrlo malo brašna, tek toliko da se nelepi i prebacite u tepsiju na pek-papiru. Testo u tepsiji razvucite, tako što ćete nauljenim rukama tapkati i razvlačiti u željeni oblik.

Odozgo poređajte sušene čeri paradajze, malo ih pritisnite utesto. Zatim ubadajte i male grančice ruzmarina. Prelijte fokaču sa maslinovim uljem.

Ostavite još malo da odstoji a za to vreme uključite rernu. Pecite u donjem delu rerne na 220 stepeni oko 15-20 minuta ili dok fokača blago ne porumeni.

Ingredients

Potrebno je:

1,5 dcl. mlake vode

1/3 kockice kvasca

kašičica šećera

kašičica soli

2-3 kašike Dijamant mediteran ulja

250 brašna otprilike

manja teglica sušenog čeri paradajza

grančica ruzmarina

i još Dijamant mediteran ulja za posipanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]