Fokača sa čeri paradajzom, smokvama i sirom - Dijamant DOO

Fokača sa čeri paradajzom, smokvama i sirom

By Adilja Hodza  

September 10, 2018

Fokačice sa nekoliko ukusa...napravite i izaberite svoj, slano, slatko ili kiselkasto.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4

Directions

U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, lagano promešajte i ostavite da nadođe. U poseban sud sipajte prosejano brašno, dodajte so, ulje i nadošli kvasac. Zamesite mekše testo i ostavite na toplom dase udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na tri dela (možete i na više pa da fokače budu manje). Rastanjite svaki deo testa na veličinu manjeg tanjira i tanko premažite maslinovim uljem. Na svaku fokaču stavite po malo sira isečen na kriške ili sitnije komade. Na jednoj poređajte čeri paradajz, na drugoj poređajte kriške smokvi a na trećoj ostavite samo sir. Pospite po malo bosiljka. Prebacite fokaće na pleh i ostavite da malo odstoje. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni da se greje. Pecite fokače u zagrejanoj rerni oko 20-tak minuta ili dok blago ne porumene. Pečene fokače izvadite iz rerne i prelijte još mediteran uljem.

Ingredients

250 grama brašna-otprilike

1,5 dcl mlake vode

1/2 kockice kvasca

kašičica šećera

prstohvat soli

2 kašike dijamant mediteran ulja

Čeri paradajza

nekoliko zrelih smokvi

100 grama sira (koji imate u kući)

Dijamant mediteran ulje za prelivanje

00:00